Διημερίδα με θέμα «Σύγχρονες επαγγελματικές προκλήσεις: Στοχεύοντας σε μία ίση πρόσβαση στην αγορά εργασίας»

eeo group event2

H EEO Group, με αφορμή την ολοκλήρωση τεσσάρων προγραμμάτων Erasmus+ (J.U.M.P., INSERT, AXESS, MedLit45+), αλλά και στο πλαίσιο των στόχων και των ενδιαφερόντων της, διοργανώνει διημερίδα με θέμα «Σύγχρονες επαγγελματικές προκλήσεις: Στοχεύοντας σε μία ίση πρόσβαση στην αγορά εργασίας» με τη συμμετοχή καταρτισμένων ομιλητών από διάφορους τομείς, την Πέμπτη & την Παρασκευή, 29 & 30 Αυγούστου 2019, ώρα 15:00, στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ (Κοδριγκτώνος 16, Αθήνα). https://g.page/iekakmi_athens?share

Είσοδος ελεύθερη.

Φόρμα συμμετοχής: https://forms.gle/mLoswbUivteU882o7

Ώρα προσέλευσης: 15:00-15:30

Οι παρευρισκόμενοι θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης από 4 διαφορετικά έργα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι θεματικοί κύκλοι της συζήτησης είναι:

  • Ψηφιακές Ικανότητες
  • Εργασιακό Περιβάλλον
  • Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

Σε αυτό το πλαίσιο, θα παρουσιαστούν 4 προγράμματα Erasmus+:

  • Ο στόχος του AXESS είναι να ενισχύσει την απασχολησιμότητα των γυναικών μέσω της ενίσχυσης των ψηφιακών δεξιοτήτων τους, αναπτύσσοντας και αξιοποιώντας Ανοικτές Εκπαιδευτικές Πηγές (O.E.R).
  • Οι κύριοι στόχοι του MedLit45+ είναι η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των ανειδίκευτων/χαμηλής ειδίκευσης ανέργων 45 ετών και άνω και η ενίσχυση της γνώσης των σχετικών οργανισμών που εργάζονται με ανειδίκευτους/χαμηλής ειδίκευσης ανέργους ώστε να αποκτήσουν μια νέα προσέγγιση ψηφιακού γραμματισμού όλων των πολιτών.
  • Ο σκοπός του έργου INSERT είναι να αναπτύξει τις ικανότητες κοινωνικής επιχειρηματικότητας των επαγγελματιών που εργάζονται σε οργανισμούς που παρέχουν στήριξη σε μεταναστευτικούς πληθυσμούς, μέσω ενός εκτενούς προγράμματος εκπαίδευσης με απώτερο στόχο οι μετανάστες να μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κοινωνική επιχειρηματικότητα ως ένα ενναλακτικό μέσο για τον βιοπορισμό τους.
  • Ο σκοπός του έργου JUMP είναι η ενίσχυση της εκπαίδευσης των ενηλίκων γυναικών προκειμένου να επιτευχθεί μια καλύτερη εναρμόνιση της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής τους και να αυξηθούν τα ποσοστά απασχόλησής τους. Τα παραπάνω θα επιτευχθούν μέσω μαθημάτων επαγγελματικής κατάρτισης και διεξαγωγής ενημερωτικών «εργαστηρίων».

Το σύνολο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά.

Σημείωση: Με την υποβολή της φόρμας, συμφωνείτε για την χρήση των πληροφοριών που παρέχετε ως γενικά στοιχεία στις αναφορές των έργων Erasmus+. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας ότι η εκδήλωση θα φωτογραφηθεί. Το φωτογραφικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ιστοσελίδα και στην ψηφιακή επικοινωνία των έργων και/ή σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Θα διατηρήσουμε τις πληροφορίες που παρέχετε για όσο χρειαστεί ή έως τη στιγμή που θα μας υποδείξετε τη διαγραφή τους.